Рекламации и връщане

В срок от 14 работни дни от получаването на стоката Вие може да я върнете или подмените без основателна причина. Транспортните разходи в този случай са ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА според тарифите на куриерската фирма, която е избрал. (В случай на замяна на стока клиентът заплаща 2 куриерски такси за транспорт в двете посоки). Кабит ООД следва да получи продукта/ите/ с неговите оригинални етикети, без индикации, че стоката е била употребявана или прана от клиента, без да е повредена или третирана по какъвто и да било начин и при съблюдаване на всички други условия на член 55 от Закона за защита на потребителя. Рекламации при несъответствие на стоката с договореният модел, марка, цвят, размер или при установен фабричен дефект може да отправяте на тел.: - 0887489335 или да ни пишете на office@finestini.com. Транспортните разходи в този случай са за наша сметка.

При връщане на стока без замяна, ние ще възстановим стойността на артикула/ите и разходите за доставката им по банков път, без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която сте ни уведомили за решението си да се откажете от договора съгласно чл. 52 от ЗЗП.

Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

- Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).
- Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
- Запазена оригинална опаковка и етикет.

Необходимо е в рамките на 14 работни дни ясно в писмен вид ни уведомите, че желаете да върнете артикула. Стандартния формуляр за упражняване правото на отказ съгласно Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП може да изтеглите от тук

Потребителят има право на рекламация за всяко несъответствие на стоката с договореното, включително за стоки втора употреба, когато след доставката, при първоначалния преглед или при съхранението, монтажа, изпитванията или експлоатацията са открити несъответствия с договора за продажба. Съгласно ЗЗП чл. 124. (1) При предявяване на рекламацията на стока потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума, за заменяне на стоката с друга, съответстваща на договореното, за отбив от цената или за безплатно извършване на ремонт при условията и по реда на чл. 113 и 114. 

ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ 


За стоките, които подлежат на гаранционно обслужване Вие ще получите гаранционна карта. Срокът по гаранцията започва да тече от датата на получаване на стоката и важи само, ако стоката е ползвана съгласно инструкциите за употреба.

Спазвайки изискванията на чл. 47 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), сме длъжни да Ви напомним за наличието на законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба. 

Алтернативно решаване на потребителски спорове КЗП

ПЛАТФОРМА ЗА OPC

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРСЗа контакт:Видлич 2016 ЕООД

гр.София ул.Г.С.Раковски 130

тел.0898460009,0898448876

email.office@smenzamen.com